Home / Nieuws / Het imposante machinepark van Consortium Grensmaas is uitgebreid.

Het imposante machinepark van Consortium Grensmaas is uitgebreid.

Het imposante machinepark van Consortium Grensmaas is uitgebreid met vier nieuwe paradepaardjes; hypermoderne knikdumpers van Komatsu.

Wat zou het project Grensmaas zijn zonder het juiste materieel? Dat is zoiets als een beeldhouwer zonder beitel of een schilder zonder penseel.

Hoofduitvoerder Evert Hof van Consortium Grensmaas drukt het nog anders uit: ,,De mens en de machine maken of breken het werk.”

Wat dat betreft zit het trouwens wel snor bij Consortium Grensmaas. Daar ging de eerste werkdag na Pasen zelfs meteen de vlag in top. Het toch al  imposante machinepark van het Consortium werd uitgebreid met vier spiksplinternieuwe knikdumpers, geleverd door aandeelhouder Boskalis. De paradepaardjes van het merk Komatsu voldoen aan de laatste emissie-eisen van de EU, zijn optimaal beveiligd en bieden ook nog eens alle comfort aan de chauffeur. En uiteraard oogt de dumper meer dan stoer. Een paar kenmerken van de Komatsu HM400-3? Het laadvermogen is 40 ton, de dieselmotor levert 473 PK en de maximumsnelheid is 56 kilometer per uur.

Evert Hof is in zijn nopjes met de nieuwe voertuigen: ,,Natuurlijk ben je trots als je die dumpers aan het werk ziet. Er rijden er nu twintig. En dat aantal wordt de komende maanden verdubbeld met het oog op het werk op de locatie Trierveld. En het mooiste is natuurlijk dat die dumpers worden bemand door chauffeurs uit de regio. We zijn een Limburgs project dus bieden we ook graag werkgelegenheid aan de inwoners.”

De paradepaardjes op een rij en aan het werk
De paradepaardjes op een rij en aan het werk
Top