Home / Nieuws / Grind: ook van meerwaarde voor mountainbike topwedstrijden

Grind: ook van meerwaarde voor mountainbike topwedstrijden

Sittard als stad waar de Europese, of zelfs wereldtitelstrijd mountainbike georganiseerd wordt? Het is nog een droom, maar die komt wel steeds dichterbij.

Architect en duizendpoot Joop Petit uit Sittard is al enkele jaren bezig met de ontwikkeling van een sportcampus bij Watersley: het Watersley Sports & Talent Park om precies te zijn. Sporters kunnen daar gebruik maken van de meest uiteenlopende trainingsfaciliteiten en bijvoorbeeld ook onderwijs volgen.

Onderdeel van de campus is ook een mountainbikeparcours, waar al nationale- en internationale wedstrijden worden georganiseerd.

Om in aanmerking te komen voor het predicaat topparcours moet de moeilijkheidsgraad van het huidige terrein een stuk omhoog.

Het parcours moet woester, wilder en uitdagender worden en gaat daarom op korte termijn op de schop. Consortium Grensmaas heeft ingestemd met het verzoek om ook een bijdrage te leveren aan de internationale aantrekkingskracht van Limburg op de mountainbikekalender. Het Consortium levert de komende tijd tientallen grote grindstenen die als extra obstakel voor de mountainbikers in het parcours worden opgenomen.

grindstenen
Dit soort grindstenen vormen de komende jaren hindernissen die renners mogelijk tijdens het wereldkampioenschap mountainbiken in Sittard moeten nemen.grindstenen
Top