Home / Nieuws / Einde ommetjes in werkgebied Consortium Grensmaas

Einde ommetjes in werkgebied Consortium Grensmaas

Consortium Grensmaas heeft besloten een einde te maken aan de ommetjes in het werkgebied die in samenspraak met de bewoners zijn uitgezet.

De toegangspoortjes in Nattenhoven, Obbicht en Grevenbicht worden afgesloten. Een wandeling naar het gebied Elba, via de brug bij het veer in Grevenbicht, is het enige ommetje dat gehandhaafd blijft. Wandelaars die voortaan op de werkweg worden aangetroffen door de bewakingsdienst zijn in overtreding en worden zonder pardon weggestuurd.

De werkweg tussen Nattenhoven en Koeweide
De werkweg tussen Nattenhoven en Koeweide

De provincie heeft het Consortium laten weten dat openstelling van het werkgebied in strijd is met de contractuele afspraken. Bovendien zijn er inmiddels volop transportbewegingen op de werkweg tussen de haven in Trierveld en Nattenhoven. Dat levert gevaarlijke situaties op voor wandelaars.

Overigens wordt Consortium Grensmaas sinds enige tijd regelmatig geconfronteerd met jonge kinderen die vanaf de brug bij het veer in Grevenbicht met stenen gooien naar de vrachtauto’s die via de werkweg zand- en grind vervoeren. Een levensgevaarlijke bezigheid. Diverse keren zijn al stenen op de voorruit van vrachtauto’s beland. Consortium Grensmaas verzoekt ouders dringend hun kinderen op dat gedrag aan te spreken.

Top