Home / Nieuws / Bijzonder kunstwerk voor Illikhoven

Bijzonder kunstwerk voor Illikhoven

Illikhoven en Visserweert hebben er een mooie ontmoetingsplek voor bewoners en recreanten bij. Pal tegenover ‘t Maashuuske, aan de voet van de hoogwaterbrug, is een nieuw groengebied gecreëerd met een openluchttheater-achtige verblijfsruimte. Een ideale stek voor de vele fietsers om even uit te rusten tussen twee knooppunten door en een prima locatie ook om tijdens zwoele zomeravonden te genieten van de karakteristieke sfeer van Illikhoven.

De gemeente Echt-Susteren en Consortium Grensmaas sloegen de handen in elkaar om die zogenaamde driehoek in Illikhoven een grondige facelift te geven. Inclusief nieuwe bestrating en parkeerruimte.

Wethouder Peter Pustjens van de gemeente Echt-Susteren en directeur Kees van der Veeken van Consortium Grensmaas openden donderdag 14 september de driehoek door de onthulling van een kunstwerk: een windroos. Het kunstwerk is van de hand van Pierre Wielders. Pierre is ambtenaar van de gemeente Echt-Susteren, nauw betrokken bij de uitvoering van de driehoek en beeldhouwer in zijn vrije tijd. Wielders, ook nog eens gemeentelijk ambassadeur van het project Grensmaas, schonk zijn kunstwerk aan de gemeenschap Illikhoven.

Windroos Bijzonder kunstwerk voor Illikhoven
Vlnr: wethouder Pustjens, Pierre Wielders en Kees van der Veeken bij de windroos
Top