Home / Nieuws / 25 jaar veldlessen Ark Natuurontwikkeling

25 jaar veldlessen Ark Natuurontwikkeling

De Grensmaas moet je beleven. Het veld in. Zelf op onderzoek gaan. Dat is al 25 jaar het motto waarmee Ark Natuurontwikkeling kinderen van de Limburgse basisscholen kennis laat maken met de gedaantewisseling van de rivier door de uitvoering van het project Grensmaas.

De veldlessen zijn ooit gestart in het Vlaamse Hochter Bampd en vanaf 2001 is Ark daarmee ook van start gegaan in het Proefproject Meers. Tegenwoordig trekken de veldlessen elk jaar meer dan duizend schoolkinderen. Rijkswaterstaat Maaswerken, de provincie en ook Consortium Grensmaas ondersteunen het Maasonderwijs van Ark. Vrijdag 1 juni werd er in het natuurgebied van Borgharen even stilgestaan bij het zilveren jubileum van de veldlessen. Directeur Kees van der Veeken van het Consortium drukte het belang van de veldlessen als volgt uit: “De geschiedenis van je omgeving is belangrijk om het heden en de toekomst te kunnen begrijpen.”

Succes heeft altijd vele vaders. In dit geval is het gepast om te spreken van enkele moeders. Hetty Meertens en Jobine Boonman zijn de drijvende en gepassioneerde krachten achter de uitbouw van de veldlessen.

Tijdens de veldlessen valt er steeds meer moois te beleven
Top