consortium
nieuwsbrief augustus 2013

Gouverneur bezoekt project Grensmaas

Gouverneur Theo Bovens heeft dinsdag 9 juli 2013 een bezoek gebracht aan het project Grensmaas. Achtereenvolgens bezocht hij de werklocatie en het fiets- en voetveer in Geulle aan de Maas, kreeg hij tekst en uitleg over de grindveredeling op een van de verwerkingsinstallaties in Itteren en nam hij een kijkje bij de imposante rivierverruiming in Borgharen.

Het werkbezoek ging van start met een presentatie over de achtergronden van het project Grensmaas in kasteelhoeve Hartelstein in Itteren. De gouverneur werd daar ontvangen door een delegatie van Consortium Grensmaas en Rijkswaterstaat Maaswerken.

Op verzoek van de gouverneur waren ook enkele leden van de klankbordgroepen Geulle aan de Maas en Itteren-Borgharen present. In een gesprek met Bovens lieten de klankbordgroepleden weten tevreden te zijn over de uitvoering van het project door Consortium Grensmaas.

De gouverneur toonde ook veel belangstelling voor de grensoverschrijdende samenwerking met Vlaanderen bij de uitvoering van de rivierbeveiliging.

Slotsom van Theo Bovens over het werk van Consortium Grensmaas bij zijn afscheid: ,,Een indrukwekkend project. Vooral door z’n omvang, de wijze van communicatie en de logistiek”.^ Gouverneur Theo Bovens krijgt tekst en uitleg op de verwerkingsinstallatie Merwede in de werkhaven in Itteren en bij het uitkijkpunt in Geulle aan de Maas. Ook verkende hij het gebied van de rivierverruiming in Borgharen
(foto’s provincie Limburg en Peet Adams)

Consortium informeert bevolking toekomstige werklocaties

Ofschoon het nog enkele jaren duurt, voordat Consortium Grensmaas er aan de slag gaat, krijgen de inwoners van Grevenbicht, Nattenhoven, Maasband en Urmond op korte termijn een persoonlijke brief in de bus.

Met die brief wil het Consortium de inwoners informeren over de actuele stand van zaken van de uitvoering en de planning van de werkzaamheden in de drie dorpen. Naarmate de uitvoering in Grevenbicht, Nattenhoven, Maasband en Urmond dichterbij komt, zal het Consortium de bevolking ook uitnodigen voor infoavonden.

Opening Rivierpark Maasvallei

Het programma voor de opening van het Rivierpark Maasvallei, waar ook de toekomstige natuur van het project Grensmaas deel van uitmaakt, is rond. Op zondag 25 augustus zijn er wandelingen, fietstochten en vaarroutes rond en op de Grensmaas. De fietstocht Maaslandse Gordel kent routes van 35 tot 90 kilometer. De inschrijving start al om 07.00 uur.

De activiteiten concentreren zich van 12 tot 19 uur op een feestweide In Bichterweert. Die weide vormt het decor voor theatervoorstellingen en live muziek. Verder worden er streekgerechten en –dranken geserveerd. Avontuurlijk ingestelde bezoekers kunnen raften en met een kabelbaan de Maas oversteken.

Voor nadere info over de fietstocht Maaslandse Gordel kijk op www.landelijkegildeopgrimbie.be. Alles over het feestprogramma vindt u op www.rivierparkmaasvallei.eu.

grensmaas

^ Mooie natuurtaferelen in Borgharen (foto Jac Beekers)

Consortium Grensmaas in schijnwerpers media

Vakantie of geen vakantie; het project Grensmaas blijft een onderwerp dat de belangstelling van de media trekt. De provinciale tv-zender TVL trok ruim zendtijd uit voor een interview over de uitvoering van het project door Consortium Grensmaas.

Dat gebeurde in het programma Thuis in Limburg dat vrijdag 5 juli 2013 werd uitgezonden vanuit Echt-Susteren; een van de gemeenten waar Consortium Grensmaas de komende jaren ook aan het werk gaat. Het interview is te bekijken door op de volgende link te klikken: www.tvl.nl (20:00 - 27:30 min)

De Lokale Omroep RTME uit Meerssen bracht zaterdag 20 juli een flitsende tv-reportage van bijna een kwartier over de werkzaamheden van Consortium Grensmaas met de nadruk op de uitvoering in Geulle aan de Maas. De reportage maakt deel uit van de tv-serie Op bezoek bij… Een team van vier cameramannen en reporters was een hele middag in de weer om het productieproces en de grindtransporten van Geulle aan de Maas naar Itteren in beeld te krijgen. De reportage belichtte ook de aanleiding en de drie algemene doelstellingen van het project: rivierbeveiliging, natuurontwikkeling en grindwinning. Ook deze uitzending is nog te bekijken via www.radiotelevisiemeerssen.nl

En het werk gaat door

Zoals eerder al aangekondigd, is het werk in Geulle aan de Maas tijdens de vakantieperiode gewoon doorgegaan. Belangrijkste reden voor de voortzetting van het werk, is dat Consortium Grensmaas zich wil houden aan de afspraak die gemaakt is met de bevolking, dat de uitvoering in Geulle aan de Maas in drie jaar tijd is afgerond.

^ ’Vakantiewerk’ in Geulle aan de Maas. De grindwinning gaat in een rap tempo.
In Itteren wordt de bouwvakvakantie ook gebruikt voor groot onderhoud aan de verwerkingsinstallaties (foto’s Peet Adams)
Consortium Grensmaas B.V. | Verloren van Themaatweg 11 | Postbus 36 | 6120 AA Born | info@grensmaas.nl
twitter