consortium
nieuwsbrief september 2012

Bevolking enthousiast over tweede open Grensmaasdag

De tweede open Grensmaasdag in Itteren en Borgharen heeft zaterdag 15 september veel enthousiaste reacties opgeleverd van bezoekers uit alle delen van Limburg.

Rond 9.30 uur kwamen de eerste mensen aanzetten en die bezoekersstroom is tot even voor sluitingstijd, 16 uur, doorgegaan. Uiteindelijk hebben bijna 3000 mensen de open dag aangegrepen om de rivierbeveiliging, de natuurontwikkeling en de grindwinning van het project Grensmaas van nabij te bekijken.

Zoals het er nu naar uitziet, is de volgende open Grensmaasdag in 2015, of 2016.

grensmaas

^ Impressies van de tweede open Grensmaasdag (foto’s Jac Beekers en Reen van Beek)

Consortium aan de slag in Geulle aan de Maas/Voulwames

Na maandenlange voorbereiding is Consortium Grensmaas maandag 10 september van start gegaan met de voorbereidende werkzaamheden in Geulle aan de Maas en Voulwames. De werkzaamheden concentreren zich de komende tijd op de aanleg van de werkweg en het dekgronddepot annex geluidswal. De grindtransporten naar Itteren beginnen in maart 2013.

De bevolking van Geulle aan de Maas en Voulwames is woensdag 5 september tot in detail geïnformeerd over de uitvoering tijdens een voorlichtingsavond die Consortium Grensmaas organiseerde in café Oud Geulle. Met bijna 50 bewoners was de wintertuin van het café bomvol. De uitgebreide informatieverstrekking werd alom op prijs gesteld door de bevolking. Tijdens de infoavond benadrukte wethouder Maureen Gubbels dat de gemeente Meerssen samen met Consortium Grensmaas optimaal zal communiceren met de inwoners over de uitvoering.

Permanente expositie Consortium Grensmaas In Kasteelhoeve Hartelstein

De expositie over het project Grensmaas van huisfotograaf Jac Beekers van Consortium Grensmaas krijgt een permanente plek in de kasteelhoeve Hartelstein in Itteren.

Het Consortium Grensmaas heeft positief beslist op een verzoek van de stichting Emmaus om de ongeveer 30 imposante foto’s over de voortgang van het project Grensmaas permanent ten toon te stellen in de kasteelhoeve. De expositie geeft een indrukwekkend beeld over de ontwikkeling van de rivierbeveiliging, grindwinning en de natuur in het gebied van het project Grensmaas. Eerder werd de collectie al geëxposeerd in het Centre Ceramique in Maastricht.

grensmaas

^ Een beeld van de expositie in kasteelhoeve Hartelstein
(Foto Jac Beekers)

Dekgronddepot Borgharen bijna weg

Consortium Grensmaas is volop bezig met het ruimen van het dekgronddepot annex geluidswal dat Borgharen de afgelopen twee jaar heeft afgeschermd van de werkzaamheden ten noorden van het dorp.

De aarden wal heeft z’n nut dubbel en dwars bewezen. Vanuit Borgharen zijn vrijwel geen klachten over de grindwinning en rivierbeveiliging geweest. De werkzaamheden in Borgharen bevinden zich stilaan in de afrondende fase.

grensmaas

Nieuwe brochure Grensmaas

De vierde druk van de brochure Grensmaas: grensverleggend is een feit. Vlak voor de open Grensmaasdag kwam de brochure in een oplage van 6000 exemplaren van de drukpers. De bezoekers van de open dag konden zo een brochure mee naar huis nemen, die weer helemaal up to date is.

Door de zogenaamde Nadere Overeenkomst met de overheid, die in december 2011 werd afgesloten, was de vorige brochure van de ene op de andere dag verouderd. De projectplanner klopte niet meer en ook de beschrijving van de aanpak van de uitvoering op afzonderlijke locaties, zoals bijvoorbeeld Geulle aan de Maas en Voulwames strookte niet meer met de werkelijkheid. De nieuwe brochure is ook aan te vragen via de site van Consortium Grensmaas: www.grensmaas.nl

grensmaas

^ De nieuwe brochure vond gretig aftrek tijdens de open Grensmaasdag (foto Jac Beekers)
Consortium Grensmaas B.V. | Verloren van Themaatweg 11 | Postbus 36 | 6120 AA Born | info@grensmaas.nl
twitter